Teorier 2. Härjade en seriemördare på Söder?

I augusti 1978, två år efter Bosse Janssons försvinnande, försvinner ännu en ung man spårlöst från Södermalm. Han hette Ulf Jarner, var 25 år, kom från Finland men arbetade i Stockholm över sommaren. Han hade ringt till sina föräldrar och berättat att arbetet var slut för säsongen och att han skulle resa tillbaka till Helsingfors på måndagen den 28 augusti. Den morgonen observerades han på Nordbanken i Gamla stan då han löste in sin avlöningscheck. Efter det har ingen sett honom. Bortsett från en bag som han brukade bära med sig fanns hans tillhörigheter kvar på hotellet där han bodde.
Notabelt är att Jarner bodde på Östgötagatan, bara 50 meter från Bosse Janssons bostad på Folkungagatan. De var ungefär lika gamla och faktiskt lika långa. Jarners försvinnande utreddes av – Paul Haglind! Samma polis som ”utredde” Bosses försvinnande.


Bosses nycklar och plånbok låg kvar i lägenheten. Kanske blev han överfallen när han gick ut för att slänga sopor. Var han ett slumpvis offer, mördad av en person som han råkade bo granne med och som sedan fortsatte att mörda unga män?


Jag vet inte om det fanns någon koppling mellan de två fallen men jag tycker ändå det är märkligt att polisen inte undersökte det. Hade det rört sig om två kvinnor som försvunnit på det sättet, i samma område, hade man säkert börjat tänka i termer av seriemördare eller dylikt. Men återigen: hade Haglind information som gjorde att han visste att fallen inte hade med varandra att göra?
Mer om fallet Jarner finns på Flashback.

9 mar 2016